Менеджер проекту

Спасемо Україну, ЄІУ

Ініціатива

Зведення швидкозбірних будинків

Ключові слова

Поточна допомога, реконструкція

З початку війни країну покинули понад 9 мільйонів людей. На жаль, є також понад мільйон внутрішньо переміщених біженців, які не можуть дозволити собі покинути країну або новий дім в іншому місті.

Разом з Save Ukraine ми працюємо над швидким будівництвом швидкомонтованих будинків для розміщення внутрішньо переміщених сімей. При досить низькій собівартості виробництва, вони мають все необхідне для проживання сім’ї. Вони виробляються в Україні та транспортуються до необхідного місця.

Як ми вирішуємо цей проект

За даними обласних військових адміністрацій станом на 1 січня 2023 року, в період з 24 лютого по 18 жовтня 2022 року – на територіях, доступних для підрахунку – було зафіксовано близько 160 000 пошкоджених або зруйнованих об’єктів архітектури.

Серед пошкоджених об’єктів переважали житлові будинки – 142 000. З них понад 54 000 зазнали пошкоджень до 50% та 88 000 50-100%, завданих окупаційними військами Російської Федерації під час бойових дій на території України.

Внаслідок цих подій значна кількість людей наразі перебуває у складних життєвих обставинах або є бездомними.


Команда ЄІУ розглядає як першочергове рішення будівництво швидкомонтованих будинків для тих сімей, які втратили житло внаслідок його повного або часткового руйнування, та/або тих сімей, які втратили житло через виїзд з тимчасово окупованих територій.

Будівництво такого будинку займає до трьох місяців і може коштувати від 20 000 до 38 000 євро, залежно від розміру необхідної площі.

 

Поточні ініціативи щодо допомоги